Svake godine brojni stručnjaci napominju važnost pripreme kože, našeg najvećeg organa, na ljetne radosti. Dermatolozi su složni u preporuci zaštitnog faktora (SPF) najmanje 30, što omogućava kvalitetnu zaštitu od sunca, neovisno o vašoj puti i tipu kože.

Imajte na umu da su kreme i losioni sa zaštitnim faktorom dizajnirani da vas štite otprilike 2 sata stoga je vrlo važno redovito obnavljanje zaštitnog faktora. No, osim pripreme izvana, ne smijemo zaboraviti kako kožu valja pripremiti na sunce i uzimanjem adekvatnih nutrijenata kako bi je iznutra zaštitili od oštećenja, ali i dulje zadržali lijepu preplanulost.

UV zrake – jesu li zaista toliko štetne?

UV zrake kojima smo svakodnevno izloženi jedan su od najopasnijih čimbenika koji negativno utječu na naš najveći organ – kožu. Osim što uzrokuju preuranjeno starenje kože, posljedice dugotrajnog i neopreznog izlaganja sunčevoj svjetlosti mogu biti pogubne. Prekomjerna izloženost suncu može uzrokovati opekline, prerano starenje kože, hiperpigmentaciju, alergijske reakcije, ali i rak kože.

Osobe svjetlije puti i djeca trebaju posebno štititi osjetljivu kožu sklonu crvenilu te svakako izbjegavati sunce u vrijeme najjačeg sunčevog zračenja.

Što koristiti za pripremu kože?

Kako bi se oštećenja poput crvenila i hiperpigmentacije prevenirala, bitno je koristiti antioksidans astaksantin, crveni pigment koji pripada skupini karotenoida. Astaksantin utječe na ljepotu i sjaj kože kroz prevenciju štetnog djelovanja UV zraka, omogućava bržu adaptaciju na UV zračenje, smanjuje i sprječava nastajanje hiperpigmentacija te poboljšava elastičnost i vlažnost kože. Nakon apsorpcije u crijevima, astaksantin dolazi do naše kože dopirući u njezin dermis i epidermis. Epidermis je gornji sloj kože koji ima funkciju zadržavanja vode u tijelu, a astaksantin pomaže u smanjivanju gubitka vode iz kože uslijed izlaganja UV zračenju.

Uspoređujući učinak astaksantina s ostalim poznatim antioksidansima, zanimljivo je da protiv slobodnih radikala djeluje 11 puta jače od beta karotena te čak 500 puta jače od vitamina E.

Ljeto na koži uz Sunlove Skin+

Almagea® Sunlove Skin+ neizostavni je sastojak svake ljetne beauty rutine! Tajnu krije u snažnom antioksidacijskom djelovanju koje štiti stanice od štetnog utjecaja slobodnih radikala. Prirodni astaksantin (6,6 mg), vitamin E, selen, koenzim Q10 i lutein sinergijski djeluju s visokovrijednim biljnim uljima boreča i argana u svrhu očuvanja zdravlja cijelog organizma. Jedinstven antioksidacijski i protuupalni učinak aktivnih tvari omogućuje pripremu kože za odgovorno izlaganje suncu.

Idealno, Sunlove Skin+ koristi se tijekom cijele godine, a posebno prije odlaska na more kako bi pripremili kožu za sunce, brže adaptirali cijeli organizam na intenzivnije UV zračenje (alergije na sunce), smanjili širenje hiperpigmentacija te poboljšali elastičnost i vlažnost kože.

Još sitno brojimo do dugih ljetnih noći, uživanja u prirodi, ali i u suncu. Ne zaboravite, uživati u suncu možemo tek uz zaštitu od štetnih UV zračenja kako bi izbjegli neželjen efekt i opekline od sunca, starenje kože, ali i različita druga oboljenja!