Ljeto je godišnje doba u kojem najviše razmišljamo o njezi tijela. Nerijetko mnogi od nas kreću s vježbanjem nastojeći izgubiti koji kilogram dobiven tokom hladnijih mjeseci, a glavobolju nam zadaje i najčešći neželjeni gost – celululit.

Celulit je vrlo uobičajeno, bezopasno stanje kože koje uzrokuje kvržice, rupice na bedrima, bokovima, stražnjici i trbuhu. Celulit izgleda kao koža s rupicama ili kvrgama. Ponekad se opisuje kao da ima teksturu svježeg sira ili narančine kore.

Blagi celulit možete vidjeti samo ako uštipnete kožu na području gdje imate celulit, kao što su bedra. Jači celulit čini da koža izgleda izgužvana i kvrgava. Celulit je najčešći oko bedara i stražnjice, ali se može naći i na grudima, donjem dijelu trbuha i nadlakticama.

Malo se zna o tome što uzrokuje celulit. Uključuje vlaknaste vezivne niti koji vezuju kožu za mišić ispod, a između njih se nalazi masnoća. Kako se masne stanice nakupljaju, one se guraju uz kožu, dok se duge, čvrste niti povlače prema dolje. To stvara neravnu površinu ili udubljenja. Uz to, veliku ulogu u nastanku celulita imaju hormonski čimbenici, a genetika određuje strukturu kože, teksturu kože i tip tijela. Ostali čimbenici, kao što su težina i mišićni tonus, također utječu na to da li imate celulit, iako ga mogu imati čak i ljudi u jako dobroj formi.

Celulit je mnogo češći kod žena nego kod muškaraca. Zapravo, većina žena razvije nešto celulita nakon puberteta. To je zato što se kod žena masnoća obično raspoređuje na bedrima, bokovima i stražnjici – zajedničkim mjestima za celulit. Celulit je također češći sa starenjem, kada koža gubi elastičnost. Neaktivan način života također može povećati vaše šanse za pojavu celulita, kao i trudnoća.

Elancy se više od 50 godina razvija paletu proizvoda namijenjenih smanjenju celulita. Jedna od najučinkovitijih metoda je kombinacija masažera s anticelulitnim gelom. Osmišljena od strane fizioterapeuta, SLIM MASSAGE mehanički reproducira profesionalnu tehniku “pinch-roll”. Zbog kombiniranog djelovanja dva valjka koji istovremeno hvataju i masiraju kožu, Elancyl masažer potiče razgradnju lipida, tonizira kožu i zaglađuje celulit. Tri minute dnevno pod tušem 28 dana je dovoljno za prve rezultate.