Trudnoća je jedinstveno, ali uzbudljivo razdoblje u životu svake žene. Tijekom tih devet mjeseci promjene se događaju konstantno, a veliki dio tih promjena odnosi se na trudnicu i njezino tijelo. Da, beba brzo raste, ali promjene koje doživljava jedna buduća mama su goleme.

Zbog toga je prehrana ključni dio putovanja za svaku buduću majku. Ali, što je tako posebno u trudničkoj prehrani, možda se pitate?

Pogledajmo za početak kako izgledaju postojeće prehrambene navike trudnica u Hrvatskoj. Prema istraživanju koje je pokrenuto na inicijativu dodatka prehrani PreMama duo, prosječni prirast tjelesne mase do trećeg tromjesečja iznosio je 11 kg, što je u potpunosti u skladu s preporučenim prirastom tjelesne mase tijekom trudnoće. Podaci vezani za kvalitetu prehrane pokazuju kako ima prostora za poboljšanje navika jer samo oko 18% trudnica u Hrvatskoj jede ribu barem dva puta tjedno, a samo trećina trudnica i žena koje pokušavaju zatrudnjeti u Hrvatskoj jede preporučenih pet porcija voća dnevno.1 Više saznajte ovdje.

Ako vas zanima kako izgleda zdrav plan prehrane za trudnoću, slobodno posjetite PreMama duo stranicu i preuzmite jelovnike za svako tromjesečje trudnoće i period planiranja trudnoće. Tamo možete pronaći savjete, preporuke i planove prehrane za svaki dio vašeg trudničkog puta. I svaki dio tog plana prehrane pažljivo je kreiran u suradnji s nutricionistima iz Vitaminoteke.

Ali čekaj! Sama trudnička dijeta je dobar početak, ali često nije dovoljna. Dodatak prehrani najbolji je prijatelj trudnice, a njegova je važnost velika. Dodaci prehrani su pomoć i zaštita u tim razdobljima povećanih potreba za mikronutrijentima ili jednostavno ako niste sigurni unosite li ih dovoljno redovitom prehranom.

I tu dolazi PreMama duo, dodatak prehrani za žene koje planiraju trudnoću, trudnice i dojilje. Uz redovitu i zdravu prehranu, svakodnevno uzimanje dodatka prehrani PreMama duo pomaže u dobivanju najvažnijih mikronutrijenata potrebnih tijekom trudnoće i razvoja Vaše bebe. Sadrži omega-3 masne kiseline, 11 vitamina, 10 minerala i sve to u jednom pakiranju za 30 dana. PreMama duo se preporučuje ako pokušavate zatrudnjeti, ali posebno se preporučuje ako ste već trudni. Saznajte više i kupite PreMama duo ovdje!

1https://vitamini.hr/dogadanja-i-projekti/projekti/veliko-istrazivanje-otkrilo-kakve-su-prehrambene-navike-trudnica-hrvatskoj-15256/